slide-algemeen

Brandhout

H.J. Aalbers en zn. b.v. levert sinds kort haardhout aan particulieren en bedrijven. Elk soort openhaardhout heeft zijn eigen kwaliteiten en toepassingen. Als u een speksteenkachel heeft, is berken- of essenhout aan te bevelen. Wilt u lang bij de openhaard genieten, dan is eikenhout een goede keuze, terwijl berkenhout een mooi vlammenspel biedt en makkelijk is aan te steken.

H.J. Aalbers en zn. b.v. werkt zo milieuvriendelijk mogelijk. Dat houdt in dat wij aan recycling doen. Uit het bij ons aangeleverde snoei- en kaphout selecteren wij het hout dat geschikt is voor de kachel, te weten berken, essen- en eikenhout. De stammen worden gezaagd en gekloofd.

Bij uw keuze voor brandhout is het belangrijk of u een kleine, middel -grote of grote kachel heeft. Ook het aantal blokken waarmee u stookt, is van belang. En vanzelfsprekend is het zaak dat het hout droog is. Het hout dat wij aanbieden, is droog haardhout, dat per direct geschikt is om gestookt te worden. U kunt het brandhout bij ons kopen in een krat van 1 of 2 m3

Het brandhout in kratten is in een oven gedroogd. Drogen houdt in dat het vochtgehalte van het brandhout is teruggebracht tot minder dan 20%. Dit vochtgehalte zorgt voor een optimale verbranding en een zeer hoog rendement.

Hebt u interesse bel of mail ons, dan kunnen wij u verder helpen. U kunt het bij ons ophalen, of we kunnen het bij u bezorgen, vraag naar de voorwaarden.